Pallethandel De Boer

Ons verhaal

Pallethandel de Boer is onderdeel van De Haan Palletindustrie. We leveren jaarlijks miljoenen pallets, palletblokken, exportverpakkingen en transportkisten. Deze zijn wereldwijd nodig om producten veilig en goed te transporteren. We zetten volop in op duurzaamheid, waaronder het hergebruik van producten: hiermee dragen we bij aan een circulaire economie. Het bespaart onze klanten geld en het is beter voor onze wereld. Met meerdere keurmerken en kwalificaties waarborgen we onze kwaliteit.

Lees hieronder ons verhaal en maak kennis met ons team.

Sinds 1904

Pallethandel De Boer

Al sinds 1904 is het verhaal van Pallethandel De Boer doordrenkt van waarden en traditie. Overgrootvader, de stichter van het bedrijf, begon oorspronkelijk als een zakkenhandelaar in de Zaanstreek, een gebied bekend om zijn cacaomolens.

Cacao, maar ook bijvoorbeeld aardappelen en koffie, werd destijds verpakt in zakken. De Boer kocht deze zakken op, controleerde ze, herstelde ze en exporteerde ze naar verre bestemmingen. Vooral naar Suriname maar ook naar West-Afrika voor het verpakken van rijst. We waren al bezig met recyclen voordat het modieus werd.

Nieuwe verpakkingsmethoden

Gebruikte en nieuwe pallets

Rond 1970 begonnen we met het opkopen van gebruikte pallets. De tijden veranderden en zakken werden geleidelijk vervangen door nieuwe verpakkingsmethoden vervoerd via bulkcontainers. In reactie op deze veranderingen, besloten we ons geleidelijk aan steeds meer te richten op pallets.

In de vroege jaren '90 begonnen we met de productie van nieuwe pallets, waarbij we hout importeerden uit landen als Wit-Rusland, Oekraïne en Polen. Dit was het begin van een nieuw hoofdstuk in ons verhaal en dit vormt dan ook de basis van onze huidige bedrijfsactiviteiten.

Waarden en vertrouwen

Generatie op generatie

De vierde generatie van onze familie is nu werkzaam in het bedrijf. We koesteren de waarden en het vertrouwen die door de jaren heen zijn ontwikkeld. De persoonlijke omgang met onze klanten is onveranderd gebleven. Veel van onze klanten zijn al generaties lang bij ons, eigenlijk beschouwen we hen ook als onderdeel van onze familie.

We bieden niet alleen een product; we bieden vertrouwen en ons doel is altijd voor onze klanten klaar te staan. Afspraak is afspraak en we blijven in contact. Een klant, hoe lang deze ook al klant is, is nooit vanzelfsprekend. Daar blijven we waardering voor houden. Op deze manier bouwden we al vele duurzame relaties op.

Overname

Herman de Haan Group

In 2021 werden we overgenomen door Herman de Haan Group. Dit was een zorgvuldige en overwogen stap. Voor Rene de Boer, 4e generatie van Pallethandel De Boer, was essentieel dat de nieuwe eigenaar dezelfde visie deelde, vooral als het ging om menselijkheid en toewijding. Herman de Haan Group bleek de juiste match.

Onze onderneming blijft zelfstandig en behoudt haar identiteit, maar profiteert van de nieuwe inzichten en structuur die de nieuwe eigenaar heeft geïntroduceerd.

Herman de Haan Group, met daaronder De Haan Palletindustrie, nam in 2023 ook UPC Pallethandel over. Samen bieden we een totaalconcept voor industriële verpakkingen. Lees hier meer over onze overname.

Duurzaam

Voor een betere wereld

Bij Pallethandel De Boer is duurzaamheid een belangrijk item. Onze producten worden gemaakt van duurzaam hout met het FSC-keurmerk, wat betekent dat het afkomstig is uit goed beheerde bossen.

Ook beschikken we over meerdere keurmerken en kwalificaties die onze kwaliteit waarborgen, waaronder ISO9001 en SMHV. Bovendien hergebruiken we meer dan 2 miljoen pallets per jaar, wat kostenbesparingen oplevert voor klanten en bijdraagt aan een circulaire economie.

“Al bijna 120 jaar vormt onze gedrevenheid het kloppende hart van ons bedrijf. We hebben klanten van oudsher waar we diepgewortelde banden mee hebben. Sommigen van hen doen al zaken met ons sinds de tijd dat mijn grootvader en later vader aan het roer stonden. Bij ons draait alles om relaties, vertrouwen en het nakomen van beloften. Er is meer dan de transactie, onze klanten weten zeker dat we altijd voor hen klaarstaan.”

Rene de Boer
Verkoop
Pallethandel De Boer

Team

Herman de Haan
Directeur
Dirk van den Berg
Commercieel manager
Henri Kolk
Operationeel manager Hasselt
Gerlinde Van Dijk
Gerlinde Van Dijk
Administratie Hasselt
Astrid Teuthof
Astrid Teuthof
Adminstratie Zaandam
Ron Van Kleef
Ron Van Kleef
Planner Zaandam
Rene de Boer
Rene de Boer
Verkoop Zaandam
Han van Bruggen
Accountmanager Zaandam en Cothen
Mario Schouten
Operationeel manager Zaandam
Onze website maakt gebruik van cookies om uw browse-ervaringen op onze website te verbeteren en om ons websiteverkeer te analyseren. Gaat u voor een optimaal werkende website? Kies dan voor Accepteren. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring.