Herman de Haan Group neemt UPC Pallethandel BV over

Pallethandel de Boer is onderdeel van Herman de Haan Group

Herman de Haan Group heeft per 1 juni 2023 UPC Pallethandel BV in Cothen overgenomen. Met deze overname vergroot Herman de Haan Group, en daarmee De Haan Palletindustrie en Pallethandel De Boer, haar marktaandeel in de regio Utrecht. Ook breidt ze hiermee een deel van haar activiteiten uit. 

Een totaalconcept voor duurzame houten verpakkingen, dat is waar Herman de Haan Group op inzet. De activiteiten van UPC Pallethandel BV komen grotendeels overeen met die van De Haan Palletindustrie en Pallethandel De Boer. Een mooie toevoeging hierop is dat UPC Pallethandel BV met afzetcontainers werkt. “Met deze afzetcontainers is het mogelijk om afgekeurde pallets en hout in te zamelen en te recyclen. We verwerken dit afvalhout tot palletklossen en zetten ze terug in de palletindustrie”, vertelt Dirk van de Berg, commercieel manager bij De Haan Palletindustrie.

De kracht van groei

Om te kunnen doorgroeien is bundeling van krachten nodig. Echter, De Haan Palletindustrie, Pallethandel de Boer (sinds 2021 onderdeel van Herman de Haan Group) en UPC Pallethandel BV blijven wel drie afzonderlijke bedrijven. Door de overnames wordt een betere en snellere groei gerealiseerd, worden klanten sneller bediend en ontstaat er een stukje risicoverspreiding omdat nu op meerde locaties pallets worden geproduceerd en opgeslagen.

Vele soorten pallets

De bedrijven (ver)kopen samen gebruikte pallets  en produceren nieuwe pallets. Een deel hiervan betreft custom-made pallets. Ook wordt er een aanzienlijk deel seriematige pallets gefabriceerd, dit alles zowel nieuw als gebruikt.

Goede gebruikte retourpallets worden via automatische sorteerlijnen terug geleverd aan de klanten. Kapotte pallets worden door de reparatieafdeling van een nieuw leven voorzien. Ook worden palletpools onderhouden. Met deze duurzame manier van werken, gaat vrijwel niets verloren.

Duurzaam werken

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp binnen de bedrijven. Zo zijn er meerdere keurmerken en kwalificaties, waaronder PEFC en ISO9001, die de kwaliteit en duurzaamheid waarborgen. Ze recyclen vele pallets, vrachtwagens voldoen aan de hoogste milieueisen en ze investeren in een groter, moderner en duurzamer machinepark met productielijnen en robots. De energie die hiervoor nodig is? Die komt van honderden zonnepanelen die op eigen locaties zijn gesitueerd.

Totaalconcept bieden

Het doel van De Haan Palletindustrie, Pallethandel de Boer en UPC Pallethandel BV is een sterke betrouwbare landelijke speler zijn die een totaalconcept biedt voor duurzame houten verpakkingen. Met een afzet van ruim drie miljoen pallets per jaar is de ambitie om de komende jaren door te groeien naar vijf miljoen pallets. Deze beoogde groei betekent ook dat we voortdurend opzoek zijn naar goede enthousiaste mensen voor functies als productiemedewerkers, heftruckchauffeurs,vrachtwagenchaffeurs en operators.

De Haan Palletindustrie, De Boer Pallethandel en UPC Pallethandel BV bouwen samen verder. Met het samengaan wordt het marktaandeel vergroot, versterken ze elkaars activiteiten en zijn ze klaar voor de toekomst.

Contact met ons?

Stel een vraag

Dirk van den Berg
Dirk van den Berg
Commercieel manager
Onze website maakt gebruik van cookies om uw browse-ervaringen op onze website te verbeteren en om ons websiteverkeer te analyseren. Gaat u voor een optimaal werkende website? Kies dan voor Accepteren. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring.